Turizmus Magyarországon

2023. január 24.Blog 692 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalTurizmus Magyarországon

Turizmus Magyarországon

Sajnos az elmúlt idők szigorításait a legjobban a turisztikai üzletág érezte meg. Szerencsére lazítottak a megszorításokon, így újra beindulhat a vendégfogadás. Főleg az ünnepi időszakokban nő meg a forgalom. Statisztikák szerint 4,1 millió hazánkfia, és 3,5 millió külföldi látogat kis hazánkba.

Legnépszerűbb hely a főváros, Budapest, és Közép-Duna vidék. Következő a népszerűségi sorrendben a Balaton. Utána következik harmadik befutóként a nyugat-dunántúli régió. Egy részt pihenéssel, feltöltődéssel ütötték el az időt, másfelől üzleti céllal, konferenciákra jöttek a látogatók.

Legkedveltebb úti célok nálunk, az említett Budapest, naná, a bulizás, a romkocsmák, a páratlan kilátás a Gellért hegyről, Duna parti séták, múzeumok, a csodálatos épületek, szóval nem csoda, hogy nyert. Következő Hévíz, a csodás fürdőjével, Hajdúszoboszló a gyógyvízű strandjával, Bük, Balatonfüred, Siófok, Zalakaros. Páratlan fürdők, gyógyfürdők.

A kellemes helyek, szép kilátás, a szolgáltatások, a finom nedűk és ételek, a kedves vendéglátás mind-mind közrejátszik abban, hogy szeretnek ide járni az emberek. Ráadásul interneten keresztül, könnyedebben, gyorsan lehet szállást is foglalni, pár kattintással beállítva, igényeinkre szabva azt.

Szabadidőt mivel is érdemes eltölteni

Sokféle lehetőség van, hogy máshogy, tartalmasabban múljon az idő a szabadság alatt. Lehet passzívan: olvasással, mozizással, napozással, alvással, fürdőzéssel, wellnesses kényeztetéssel tölteni az időt, pihenni relaxálni. De lehet aktívan is túrázással, futással, edzésekkel, kerékpározással, úszással, lovaglással stb. vagy akár kézműveskedéssel, barkácsolással, új helyek felfedezésével, egy rég áhított tanfolyam végzésével.

Lehet segíteni szociálisan rászorultakon is, meglátogatva őket. Rokonokhoz, szülőkhöz, gyermekekhez menni. Baráti körrel bulizni. Számtalan lehetőség közül lehet válogatni. A legélvezetesebb az utazás, ekkor kombinálni lehet a fentieket. Jó szálloda, panzió, szálláshely nagyon sokat tud dobni a hangulaton, esetleg még vissza is lehet térni oda, ha csupa jó emlék származik onnan.

Kell egy masszázs most!

A mai feszült világban fontos, hogy legyen arra időnk, hogy valamilyen formában el tudjunk lazulni. Egyik ilyen Énidős kényeztetés a masszázs. Mindenkinek személyre szabva, hiszen különbözőek vagyunk, más és más hátterekkel. Kinek a nyaka, kinek a háta, vagy épp a keze, lába vár egy alapos átgyúrásra. Különféle formái vannak. Erről egy masszőr mesél: Fiatal korától sportol, és érdeklődik a test funkciójáról, működéséről.

Miután kitanulta a szakmai fortélyokat, elsősorban gyógymasszázzsal, valamint sport- és svéd masszázzsal foglalkozik. Folyamatosan képzi magát, fontos számára, hogy a pontos fogásokat tudja, illetve a problémás testrészeket kiválóan kezelje. Legegyszerűbb esete, a sportolás után beállt izmok lazítása, míg a legösszetettebb esete egy hasi és talpreflexológiai masszázs kapcsán visszaállított életfunkció volt (leállt bélműködése volt a páciensének).

(Megjegyzés: segített a bokaszalag szakadás utáni regenerálódásban is.) Szereti az embereket, a testi beállt görcsös izmok kimasszírozásától, a beszélgetéseken át, a sorsok megismerésén keresztül is segítve pácienseit.

Bejegyzések

Boszorkányos kísértés

Csontvázak, boszorkányok, vámpírok és édesség? A Halloweenről már itthon is hallott mindenki, még az is

Emberi enigma: Satoshi Nakamoto

Digitális Anonymus. Bár rendkívül híres, sokan vannak köztünk, akik még életükben nem hallották Satoshi Nakamoto

További bejegyzések

A kutyák számára is hasznos az úszástudás

2023. február 6.|

A kutyák ösztönszerűen tudnak úszni – gondolhatnánk és biztos minden családban van egy-egy anekdota arról, hogy egy kutyát elég csak a mély vízbe dobni, és máris megtanult úszni. Nos, ez korántsem fedi a valóságot, bár

A zenehallgatás, mint relaxációs tevékenység

2023. január 26.|

Mindenkinek szüksége van olykor a feltöltődésre és ebben igen nagy segítségünkre lehet a zenehallgatás. A netes rádiók világában ma már könnyen megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő zenei csatornát, nincsenek földrajzi korlátok, sőt, a világ más tájaira