Turistáskodás Budapesten

2022. szeptember 20.Utazás, szállás, turizmus 665 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalTuristáskodás Budapesten

Turistáskodás Budapesten

Sokan féltékenyen néznek a turistákra, akik a nyári és kora őszi időszakban letámadják Budapestet. Érdekes, hogy szinte ragyogó arccal mennek végig az általunk kitaposott utakon, és szó szerint mindenről fényképet készítenek. A legszomorúbb azonban az, hogy néhány turista olyan helyeket is felfedez, amiről mi azt sem tudtuk, hogy egyáltalán létezik.

Miért ne mehetnénk egy kört Budapesten, hogy felfedezzük a legjobb helyeket?

Kortárs művészet a női létről

Ma már bátran kimondhatjuk, hogy egy olyan korszakba léptünk, ahol a női művészetnek is egyre nagyobb a fontossága, bár még mindig nem sikerül megelőzni a férfiakat. Ettől függetlenül ma már a menstruációs vér is felkerülhet egy festményre, hála Fajgerné Dudás Andrea Júliának. Augusztusban egy különleges kiállításon lehetett vele találkozni, ahol a termékenység, a menstruáció, a feminizmus, az anyaság, a háztartás és a karrier volt a fő téma. A művész munkái az interneten is követhetőek, de mindenképpen érdemes személyesen is elmenni, ha megint lesz rá lehetőség.

Próbáljuk ki más országok gasztronómiáját

Ha megnézzük a különböző országok ízvilágát, akkor rengeteg extra információhoz juthatunk. Nem muszáj mindent a könyvekből megtanulni, sokkal jobban járunk, ha végig kóstoljuk az országokat. Szerencsére ma már utaznunk sem kell ehhez, mivel Budapest tele van jobbnál jobb éttermekkel. Elég végig sétálni a belvároson, és máris több kultúrát látunk, amihez általában finomfalatok is járnak.

Irodalom? Miért ne?

Bár a statisztikák szerint egyre kevesebbet olvasunk, még mindig van egy hű réteg, aki szívesen nyúl a könyvekhez. Budapest pedig nagyszerű lehetőséget nyújt, ha irodalomról beszélünk, mivel rengeteg felolvasó est, író kör, slam poetry verseny és egyéb érdekességek várják az embereket. Tény, hogy itt nem lehet egy bizonyos helyszínt felsorolni, ha azonban nyitott szemmel járunk a közösségi médiában, akkor biztosan találunk pár izgalmas meghívást. Már csak azt kell eldöntenünk, hogy melyikre fogunk elmenni. Jó példa erre a nyári könyvhét, vagy az őszi könyvfesztivál.

Színházi előadások tömkelege

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a színházakat. Nemcsak nagy neveket fogunk találni, hanem kisebb társulatokat is, akik magas minőségű darabokat adnak elő. Ha a főváros közelében lakunk, akkor minden egyes héten találunk egy előadást, legyen szó akár az ősszel kezdődő évadról, akár a nyári szabadtéri színpadokról.

A színház előnye, hogy azok is élvezni fogják, akik amúgy nem akarnak sokat gyalogolni, vagy éppen kezdik unni a mozik világát. Egy jól megrendezett színházi előadás sokkal többet nyújt, mint egy tévéműsor, ráadásul már az egészen kicsiknek is találunk izgalmakat.

Ahogy láttuk, a turizmust az ember a saját országában is keresheti. Nem muszáj több ezer kilométert megtenni ahhoz, hogy ellátogassunk egy múzeumba vagy kipróbáljunk pár tipikusnak számító ételt, hiszen mindezt otthon is megtehetjük. Nincs más dolgunk, mint megszervezni egy napos kirándulást, és előkészíteni a legjobb helyeket.

Bejegyzések

Nyelvtanulás turistaként

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy

További bejegyzések

A legjobb wellness szolgáltatásokat kínáló helyek Magyarországon

2023. február 21.|

Egy wellness hotel számos lehetőséget kínál a pihenésre, feltöltődésre és se szeri, se száma azoknak a szállodáknak, melyek ilyen szolgáltatásokat kínálnak. Ma már szinte alig találunk olyan szállodát, ahol ne lenne medence, jakuzzi vagy szauna,

Boszorkányos kísértés

2023. február 12.|

Csontvázak, boszorkányok, vámpírok és édesség? A Halloweenről már itthon is hallott mindenki, még az is rendelkezik némi fogalommal róla, aki soha nem vett részt ilyen tematikájú partin. Hagyományosan Amerikához társítjuk, de mostanra szinte az egész