Traktorral is lehet utazni

2022. október 30.Kirándulás, szabadidő 669 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalTraktorral is lehet utazni

Traktorral is lehet utazni

Ma többféle módon játhatjuk körbe a bolygót. A legnagyobb kalandvágyók autót bérelnek, aki pedig biztosra akar menni, az lakókocsival utazik, ami elég nagy előnyt szokott jelenti, már ha alvásról van szó.

Egyre többször hallani azokról, akik repülővel utaznak, és csak néhány hónapot töltenek el egyetlen helyen, majd mennek tovább. Amikor pedig nagyon kitartó emberről van szó, akkor hallani olyan történeteket, amikor biciklivel vagy éppen gyalog indulnak földkörüli útra. Van azonban egy még különlegesebb módja annak, hogy történelmet írjunk.

Létezik egy izgalmas jármű, amiről az embernek biztosan nem az utazás vagy a kirándulás jut eszébe, mivel egészen más céllal alkották meg. Ez nem más, mint a traktor.

Ahhoz, hogy valaki ilyen vagány húzásra szánja el magát, nem is kell annyira messzire mennünk. Spanyolországban történt az eset, ahol apa és lánya új kihívásra vállalkoztak, és traktorral akarták meghódítani az utakat. Az elmondásuk szerint először egy kis átalakításra volt szükség, hiszen a traktornak egy kicsit könnyebbnek és gyorsabbnak kellett lennie, de amikor ezzel megvoltak, akkor ugyanúgy működött, mint egy autó. Ha netán kedvet kaptunk, a gepkozvetito.hu oldalán traktorok között böngészhetünk.

Természetesen egy traktorral nem tudunk bármelyik kompra felszállni, tehát úgy kell kialakítanunk az útvonalat, hogy végig a földön maradhatunk. Szerencsére Európában igazán szabad a közlekedés, így kényelmes utazás vár mindenkire.

Az El camino traktorral

A világkörüli utazásnak mindig van valami célja, mivel a jó cél segít abban, hogy ne adjuk fel. Senki sem akar egyik országból a másikba menni, lényegesen hamarabb feladná, mint az, aki pontosan tudja, hogy mit szeretne elérni a kirándulással. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy út során rengeteg veszélyes és kellemetlen helyzet alakulhat ki, tehát mindenképpen szükségünk lesz arra a célra, ami segít a kitartásban.

Az El camino Spanyolországban található, és külön előny, hogy senki sem fog ránk furcsán nézni csak azért, mert traktorral közlekedünk, a legtöbb úton engedélyezett a súlyuk is, tehát nem kell külön alternatívák után néznünk. A rengeteg látnivaló északon kezdődik és egészen a déli partokig tart, így mindenki talál neki tetsző elfoglaltságot, hiszen a hegyek kedvelői hegyeket, a vizek kedvelői pedig tengert és folyókat kapnak. Az El caminonak pedig lelki célja is van, tehát plusz pont a vállalkozó kedvű kalandoroknak.

A lelki feltöltődés után egy kis kirándulás

Ha egyszer meghódítottuk az északi részeket, akkor érdemes lemenni délre, egy kis extra pihenésért. Valencia és Alicante megyében találhatók a legjobb strandok, általában mindenki idejár. A felkapott nevek között szerepel Gandía és Benidorm is, de a közeli helyeket is érdemes átnézni.

Egy biztos, az itteniek ritkábban látnak traktoros utazást, inkább csak a mezőgazdaságban használandó, úgyhogy érdemes felkészülni a kíváncsi tekintetekre, minden bizonnyal több kép készülne rólunk, mint amit mi magunk csinálnánk a partokról. Arra azonban figyeljünk, hogy ezeken a részeken nagyon szűkek az utcák, úgyhogy inkább a külvárosban parkoljunk. A többi tényleg gyerekjáték lesz.

Bejegyzések

Nyelvtanulás turistaként

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy

További bejegyzések

A legjobb wellness szolgáltatásokat kínáló helyek Magyarországon

2023. február 21.|

Egy wellness hotel számos lehetőséget kínál a pihenésre, feltöltődésre és se szeri, se száma azoknak a szállodáknak, melyek ilyen szolgáltatásokat kínálnak. Ma már szinte alig találunk olyan szállodát, ahol ne lenne medence, jakuzzi vagy szauna,

Boszorkányos kísértés

2023. február 12.|

Csontvázak, boszorkányok, vámpírok és édesség? A Halloweenről már itthon is hallott mindenki, még az is rendelkezik némi fogalommal róla, aki soha nem vett részt ilyen tematikájú partin. Hagyományosan Amerikához társítjuk, de mostanra szinte az egész