Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.Kirándulás, szabadidő 648 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalNyelvtanulás turistaként

Nyelvtanulás turistaként

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel jár, edzi az agyat, javítja a memóriát és az életünk egészére pozitív hatással lehet.

Akár egy külföldi állás megszerzésében is nagy előny, de ha turistaként járunk idegen országokban, akkor is nagy hasznát vehetjük, ha ismerjük az adott nyelvet, legalább valamennyire. Az utazás egészét pozitívan befolyásolja, ha ismerjük annak az országnak a nyelvét, ahová utazni fogunk – írja az etoninstitute.com.

Az utazás élményének fokozása

A helyi nyelv alapjainak elsajátítása segít eligazodni az adott helyen, és ez sokkal könnyebbé teszi az utazást, ami így szórakoztatóbb és emlékezetesebb lesz. Nagy segítséget jelenthet a nyelvismeret a táblák olvasásában vagy akár akkor, ha útbaigazítást szeretnénk kérni.

Ezen kívül a helyi nyelv kifejezéseinek ismerete segít abban, hogy magabiztosan rendeljünk ételt egy étteremben, vagy hogy bejelentkezzük egy szállodába, vagy akár, hogy hogy alkudjuk valamilyen portékára a piacon. Mindehhez nem kell folyékonyan beszélnünk az adott nyelven, elég csak annyira, hogy boldogulni tudjunk.

Nagy előnye az idegen nyelv ismeretének, hogy így könnyebben megértjük az adott kultúrát. Semmiféle kutatás, filmnézés vagy útinapló olvasása nem ad olyan tudást egy kultúráról, mintha a saját szemünkkel látjuk azt. Hallunk, látunk, tapasztalatunk – ezzel olyan emlékeket hozunk létre, amelyek boldoggá tesznek, és amelyek a tanulás és önfejlesztés olyan érzését nyújtják, amit semmilyen könyvből nem tudhatunk meg.

Az anyanyelv ismerete pedig valószínűleg a legjobb módja annak, hogy gazdagabb, személyesebb tapasztalatokat szerezzünk az adott kultúráról. Mert egy kultúra szíve a helyiek és az általuk fenntartott események és hiedelmek kezében van. A kultúra megismerésével pedig együtt jár a viselkedésmódok elsajátítása is.

Ez segít abban, hogy ne kövessünk el nagy hibákat, melyek potenciálisan bajt okozhatnak, és hogy ne tegyünk olyasmit, ami tiszteletlenségnek számít. A nyelv ismerete azt jelenti, hogy időt szántunk arra, hogy megismerjük egy adott hely nyelvét és kultúráját, így kevésbé kerülhetünk kínos helyzetbe.

Az utazás rengeteg sokszínűséget hoz magával, az ilyen sokszínűségből fakadó élmények inkább az emberekben és a tetteikben rejlenek és nem a helyben. Az olyan emberek megismerése, akikkel talán soha többé nem találkozunk, olyan izgalmat rejt magában, amit nem szabad kihagyni. Az új nyelvtudás pedig lehetővé teszi, hogy helyi ismeretekkel gazdagodjunk egy olyan országról, ahová látogatunk.

A nyelvtanulás sokszor nem könnyű, azonban napjainkban, az online térben is igen sok segítség érhető el. Például az olyan online szótárak, melyekkel pillanatok alatt ki tudjuk keresni egy adott idegen szó jelentését, sőt, akár kontextusában is megismerhetjük az adott szót. Ennek nagy hasznát vehetjük a nyelvtanulás során, de ha internetkapcsolattal rendelkezünk utazás közben is, akkor akár jártunkban-keltünkben is fordulhatunk az online szótárhoz, ha valamiben elakadunk.

Bejegyzések

További bejegyzések

Amiért érdemes biztosítást kötni egy külföldi nyaralás előtt

2023. szeptember 19.|

Egy hosszabb nyaralás előtt rengeteg teendő áll előttünk, főleg akkor, ha külföldre megyünk. A szállás kiválasztása, és lefoglalása is időbe telik, és a bőröndök bepakolásánál is nagyon oda kell figyelnünk, hogy semmi fontos dolog ne

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.|

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak,

Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.|

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel