Lehetőségek, melyeket egy udvar nyújthat

2024. április 17.Blog 684 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalLehetőségek, melyeket egy udvar nyújthat

Lehetőségek, melyeket egy udvar nyújthat

Bár sokan szeretnek a város közepén, az agglomerációban élni, egyre többen vágynak inkább a családi házas, kertvárosi övezetbe, vagy épp vidékre, hogy saját kertjük, udvaruk legyen. Ez nem is csoda, hiszen egy saját kis szabadtéri terület rengeteg lehetőséget rejt magában.

A legtöbben azért választanak családi házat, hogy kihasználhassák a hozzá tartozó kertet vagy udvart. Amikor 2020-ban kitört a koronavírus járvány, és az emberek arra kényszerültek, hogy otthon maradjanak, egy kert nagyon jó lehetőség volt arra, hogy élvezhessék a friss levegőt, és ne a négy fal között kelljen kibírniuk a karantén időszakot. A családi házak és a saját kertek szerepe felértékelődött, így amikor elmúlt a járvány és csökkentek a korlátozások, sokan kezdtek el házakat nézegetni, és manapság is egyre többen keresnek inkább házat a lakás helyett.

Az udvarok ugyanis rengeteg lehetőséget rejtenek, legyen szó párokról, egyedülállókról vagy épp családosokról. Lássuk, mi mindent tehetünk egy kerttel vagy udvarral?

Mi mindenre használható egy udvar?

Nos, az udvar végtelenszámú lehetőséget kínál, hiszen annyi mindent csinálhatunk a szabadlevegőn. Attól függően, hogy milyen korosztályról van szó, számos lehetőség áll a rendelkezésünkre. Akinek gyerekei vannak, az udvar és a kert millió ötletet rejtő játszótér lehet. Kerülhet ide homokozó, hinta, trambulin, mászóka, tehát bármi, ami egy közterületi játszótéren megtalálható, de még sok más is. Egyre többen építettnek medencét az udvarukba, és egy saját kis oázist hoznak létre. Akik kisebb területtel rendelkeznek, de a pancsolás öröméről nem mondanának le, azok jakuzzit vagy dézsafürdőt választanak.

A családi összejövetelekhez is remek lehetőség a kert, lehet grillezni, bográcsozni, tárcsán húst vagy szalonnát sütni, de csak ücsörögni is nagy élmény lehet. Nyári konyha, kemence szintén kerülhet a kertbe. És persze a természet közelségét is ki lehet használni. Nagyon sokan varázsolnak igazi kis édenkertet a saját telkükre. Kialakíthatunk egy kiskertet vagy magaságyást, ültethetünk virágokat, bokrokat, fákat, a lehetőségek ebben az esetben is szinte végtelenek. Aki edzeni szeret, saját kerti edzőtermet is kialakíthat.

Építhetünk autóbeállót, kisebb szerszámos kamrát, de akár saját műhelyt is. A kertek és udvarok számtalan lehetőséget rejtenek, melyet mindenképp érdemes kihasználni.

Fű, térkő, betonháló, beton – melyiket válasszuk?

Attól függően érdemes kiválasztani a kerti burkolatokat, hogy mire szeretnénk használni a kertet, számos lehetőség van. A kerti burkolatok kérdése még mindig nagyon megosztó. Vannak, akik úgy gondolják, vétek térkövet vagy betont használni, hiszen ezzel csökken a kert természeti értéke, mások viszont inkább a funkciót állítják előtérbe.

Amennyiben inkább a természet közelségére vágyunk, akkor érdemes a területet befüvesíteni, és mindössze a közlekedés megkönnyítésére letenni lépőköveket esetleg kialakítani egy járdát térkőből. Amennyiben az autónkkal szeretnénk az udvarban megállni, akkor a térkő, a betonháló és a beton is jó megoldás lehet. Ha pedig jakuzzit szeretnénk a kertben, mindenképp nézzünk utána milyen aljzatra van hozzá szükség.

Bejegyzések

További bejegyzések

Amiért érdemes biztosítást kötni egy külföldi nyaralás előtt

2023. szeptember 19.|

Egy hosszabb nyaralás előtt rengeteg teendő áll előttünk, főleg akkor, ha külföldre megyünk. A szállás kiválasztása, és lefoglalása is időbe telik, és a bőröndök bepakolásánál is nagyon oda kell figyelnünk, hogy semmi fontos dolog ne

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.|

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak,

Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.|

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel