Ha a szállás drága, akkor az étkezésen kell spórolni

2022. szeptember 19.Utazás, szállás, turizmus 682 szó3,5 perc olvasási idő
FőoldalHa a szállás drága, akkor az étkezésen kell spórolni

Ha a szállás drága, akkor az étkezésen kell spórolni

Amikor megtaláljuk a tökéletes szállást, akkor nem mindig gondolunk a spórolásra. De mi van akkor, ha szinte semennyi plusz pénzünk nem maradt az étkezésre? Legyen szó akár egy gyors kirándulásról, akár a hónap végéről, mindig találni fogunk olyan főtt ételeket, amik nagyjából 1000 forintból megvannak.

Ezer forintos ételek

Az első a cukkiniból készült tócsni, amihez a tejföl lesz a legdrágább, de enélkül sajnos nem érdemes megcsinálni. Ha egy kicsit többet akarunk rá költeni, akkor jöhet az extra reszeltsajt, így még finomabb lesz. A tócsni legnagyobb hátránya, hogy sok vele a munka, a hozzávalókat le kell reszelni, bár az aprító is megteszi, feltéve, ha inkább a kirándulással akarunk foglalatoskodni, nem pedig a főzéssel. Ehhez a tócsnihoz cukkini kell, pár krumpli, egyetlen tojás és egy kis hagyma, na meg persze a kispohár tejföl.

A másik biztos befutó a tészta szokott lenni, de kipróbálhatunk egy olaszos megoldást, ami lényegesen kevesebb hozzávalóval jár, ugyanakkor nagyon finom. Itt szükségünk van tésztára, fokhagymára, pár darab paprikára, hagymára és egy kis vajra. A tésztát meg kell főzni, a maradékból pedig elkészül a zöldséges-fokhagymás szósz. A titok abban rejlik, hogy a foghagymát alumínium fóliába kell csomagolni, majd egy órán át sütni. Akkor járunk jól, ha ebből többet is csinálunk, így később rá tudjuk kenni a kenyérre. Négy főnyi ételt kapunk ezer forintból!

A következő étel egyszerre gulyás, egyszerre palacsinta, és még annak a keveréke is. Itt arról van szó, hogy a répa, krumpli és hagyma héját nem szabad kidobni, hanem alaplének kell meghagyni. Ennél a receptnél a zöldségek héját megpirítjuk a fazékban, feltöltjük vízzel, majd egy óráig főzzük. Mehet bele a répa és a petrezselyem. Ez megadja a tökéletes alapot a krémlevesekhez és más főzelékekhez. Második lépésként elkészítjük a hús mentes gulyást, amibe nyugodtan tehetünk csipetkét. Végül elkészítjük a palacsintát, amit utána azzal töltünk meg, amivel szeretnénk.

Egyéb tippek a spóroláshoz

Ha megtehetjük, akkor mindig olyan időpontban utazzunk, amikor olcsóbb. A nyári hónapok nemcsak a repülőt, hanem a szállásokat is feljebb tornázzák, úgyhogy próbáljunk meg vagy hamarabb, vagy később indulni. Kerüljük nagy ívben a hétvégéket, mivel ilyenkor alapból többe kerül minden. Az is segíteni fog, ha nem vagyunk válogatósok, és szinte bármelyik országot elfogadjuk. Ha például alapból drágább helyre megyünk, akkor értelemszerűen a szállás is nőni fog. Vannak azonban olyan úti célok, amik néha megfizethetőbb áron vannak.

A repülős utaknál akkor lehet igazán spórolni, ha nem ugyanazzal a légitársasággal megyünk és jövünk. Néha sokkal érdekesebb árazást találunk, ha nem ragaszkodunk az oda-vissza jegyhez. Ha pedig nem bánjuk a hosszú utakat, akkor az átszállást is bevállalhatjuk. Ettől függetlenül akkor fogunk a legjobban spórolni, ha az éttermek helyett a szálláson főzünk, kivéve akkor, ha egy hotelszobában szálltunk meg. De még ilyenkor is kihasználhatjuk a minibárt vagy a hűtőt nem igénylő ételeket.

Bejegyzések

Turistáskodás Budapesten

Sokan féltékenyen néznek a turistákra, akik a nyári és kora őszi időszakban letámadják Budapestet. Érdekes,

További bejegyzések

A legfurcsább szállások a nagyvilágból

2022. szeptember 20.|

A nyaralások és a kirándulások legfontosabb része a szállás szokott lenni, amit egyesek az ár alapján, mások pedig a kinézet alapján választanak meg. Ha azonban egy kicsivel több időt szánunk a kutatásra, akkor elég érdekes

Ezért jár stresszel a legtöbb utazás

2022. szeptember 19.|

Amikor elérkezik a várva várt utazás pillanata, akkor megpróbáljuk a lehető legjobbat megmutatni a nagyvilágnak. Ilyenkor előkerülnek a gyönyörű vízpartos képek, a naplementék, a homokba írt nevek, na meg a finom ételek. A valóság azonban

Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

2022. szeptember 19.|

A magyar utazási szokások nem sokat változnak az évek alatt, úgy tűnik, hogy mindig lesz pár kedvenc helyünk, és inkább csak a sorrendet cserélgetjük. A lista élén Horvátország áll, ami teljesen érthető, hiszen a szomszédban