Ezért jár stresszel a legtöbb utazás

2022. szeptember 19.Utazás, szállás, turizmus 650 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalEzért jár stresszel a legtöbb utazás

Ezért jár stresszel a legtöbb utazás

Amikor elérkezik a várva várt utazás pillanata, akkor megpróbáljuk a lehető legjobbat megmutatni a nagyvilágnak. Ilyenkor előkerülnek a gyönyörű vízpartos képek, a naplementék, a homokba írt nevek, na meg a finom ételek. A valóság azonban ennél sokkal rosszabbul szokott alakulni, hiszen általában hatalmas veszekedések mozognak a háttérben, és biztosan szerzünk valamilyen rossz tapasztalatot.

A baj általában az utazás előtt kezdődik. Még nem látjuk a tengerpartot, sőt, még mindig a szürke hétköznapokat éljük, azonban a feszültség már megjelenik a lakásban. Nem tudjuk, hogy mit kéne vinnünk, nem találjuk a kedvenc táskánkat, vagy a főnökünk megnehezíti az utolsó napjainkat. Eközben legbelül egy gonosz belső erő azt mondogatja, hogy mindennek tökéletesnek kéne lennie, így akaratlanul is megnehezítjük a saját dolgunkat. Ha egész évben megállás nélkül dolgozunk, és a pár hetes nyaralástól várunk megnyugvást, akkor nem biztos, hogy sikerülni fog.

Az utazások stresszel járnak

Tökéletes nem létezik. Az a legjobb, ha még az elején elfelejtjük a fényképeket, csini ruhákat, tökéletesen pózoló gyerekeket. A háttérben így is elégedetlenség, vita, kiabálás, kosz és veszekedés lesz. Szomorú, hogy sokan nem merik felvállalni a valóságot, ettől függetlenül nem szabad a tökéletességre vágynunk. Ha tudjuk, hogy nem létezik, akkor teljesen más felfogással állunk neki az utazásnak, és megpróbáljuk élvezni.

Ha stresszmentes napokra vágyunk, akkor kövessük a következő tanácsokat:

  • Tervezzünk előre, de engedjük meg magunknak az improvizálást. Természetes jó dolog, ha előre tudjuk, hogy melyik hotelben fogunk megszállni, de nem lehet az egész életünket centire pontosan meghatározni. Bármelyik pillanatban történhet valami, ami nem szerepel a terveink között, és muszáj improvizálni.
  • Ne essünk túlzásba a csomagolásnál. Egy hétre nem kell tíz póló, ahogy öt nadrág sem. Mindenkivel előfordult már, hogy rengeteg ruhát csomagolt, utána pedig ugyanazt a két-három darabot viselte, mivel abban érezte jól magát.
  • Tervezzünk és kerüljük a rohanást. Ez akkor jó, ha bizonyos helyeket meg szeretnénk látogatni, azonban a belépés jegyhez kötött. Sokkal jobban járunk, ha még indulás előtt megvesszük a jegyeket, így elkerüljük a sorban állást, és biztosítjuk magunkat a bejutásról.
  • A technológia segít. Éppen ezért ma már alap, hogy mindig legyen internetünk, mivel így nem fogunk eltévedni, és akár segítséget is kérhetünk. A felhőt is kihasználhatjuk a dokumentumaink feltöltésére, ezáltal nem kell attól rettegnünk, hogy elveszítünk valamit.
  • A kevesebb több. Ez a szabály az élet bármely területén alkalmazható, így az utazásnál is. Ha pihenésre vágyunk, akkor ne akarjunk minden fontos helyszínt egyetlen óra alatt bejárni.
  • Hagyjunk időt arra, hogy élvezzük a kilátást, hogy elmerüljünk a minket körülvevő világban. Nincs annál rosszabb, mint amikor körbefényképezünk egy múzeumot, hogy majd később megnézhessük… A pihentető utazáshoz reálisnak kell lennünk, számolva a fáradtsággal és egyéb emberi tényezőkkel.
Bejegyzések

Turizmus Magyarországon

Sajnos az elmúlt idők szigorításait a legjobban a turisztikai üzletág érezte meg. Szerencsére lazítottak a

További bejegyzések

Medence építése házilag lépésről lépésre

2022. november 8.|

A medenceépítés több tényezőtől is függ. Figyelembe kell venni a földterület jellemzőit, ahol építeni szeretnénk. Valójában mindig a telek mérete határozza meg a medence négyzetméterben kifejezett felületét, bár természetesen ez a saját ízlésünktől és preferenciánktól

Liszteske elleni védekezés házilag

2022. november 8.|

A liszteskék kitartó, pusztító kártevők, amelyek számos növénytípusban okoznak kárt, a paradicsomtól és az édesburgonyától kezdve a rózsán át a szobanövényekig. A liszteskék a levéltetvek és a lisztbogarak közeli rokonai, a nevüket az őket borító

Traktorral is lehet utazni

2022. október 30.|

Ma többféle módon játhatjuk körbe a bolygót. A legnagyobb kalandvágyók autót bérelnek, aki pedig biztosra akar menni, az lakókocsival utazik, ami elég nagy előnyt szokott jelenti, már ha alvásról van szó.