Ezeket az okosórákat lehet érdemes megvásárolnunk, ha gyakran túrázunk, és kirándulunk

2023. január 27.Kirándulás, szabadidő 671 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalEzeket az okosórákat lehet érdemes megvásárolnunk, ha gyakran túrázunk, és kirándulunk

Ezeket az okosórákat lehet érdemes megvásárolnunk, ha gyakran túrázunk, és kirándulunk

A kikapcsolódás, a mentális, és fizikai egészség mindenkinek egyaránt fontos kéne, hogy legyen. Ehhez pedig elengedhetetlen a rendszeres mozgás, és az, hogy a szabadidőnkben olyan tevékenységeket folytassunk, mely teljes mértékben ki tud bennünket kapcsolni.

A túrázás során azonban nem árt, ha tudjuk, hogy pontosan merre haladunk, milyen időjárás várható, vagy hogy mennyi az idő.

A hagyományos térképek hajtogatása talán mára már egy elavult módszernek számít, éppen ezért egyre többen vásárolnak túrázáshoz és kiránduláshoz is okosórát, mely rengeteg hasznos funkcióval el lett látva. A korszerű eszközök hatalmas kínálatában, a rengeteg márka széles termékpalettájában könnyen lehet, hogy kicsit elveszve érezzük magunkat, ha elhatározzuk, hogy vásárolunk egy okosórát, laikusként ugyanis nem biztos, hogy könnyű eldönteni azt, hogy melyik eszköz lehet számunkra a legideálisabb választás.

Kritériumok, melyek alapján kiválaszthatjuk a legjobb okosórát túrázáshoz

Az, hogy kinézetre kinek melyik okosóra mennyire nyeri el a tetszését, természetesen nagyon változó lehet, de a gyártók ma már törekednek arra, hogy egyre szebb, egyre stílusosabb darabokat dobjanak a piacra. Egy tökéletesen kiválasztott okosórának túrázás során nem okozhat problémát a sár, a csapadék, de az sem, ha bokrokon kell átvágnunk vele. Túrázáshoz éppen ezért érdemes olyan eszközt választani, mely erős, strapabíró, és lehetőség szerint még vízálló is. Fontos lehet még, hogy az eszköz legyen por és ütésálló, illetve könnyen kezelhető.

A legtöbb okosórában kalória számláló, és lépésszámláló is megtalálható, illetve a beépített GPS segítségével meg tudjuk azt is, hogy mekkora távot tettünk meg a túránk során. A GPS-nek köszönhetően továbbá lehetőségünk van egy igen pontos útitervet is felállítani, később pedig megnézhetjük azt, hogy merre jártunk, és hogy milyen magasan, milyen sebességgel sikerült haladnunk.

Az eszközzel emellett fogadni tudjuk a hívásokat akkor is, ha a telefonunkat nem szeretnénk elővenni a táskánkból, illetve a legtöbb okosóra képes mérni a viselője vérnyomását, és pulzusát is. Ezeket az adatokat pedig folyamatosan naplózza.

A modern okosórák használata jól jöhet akkor is, ha gyakran járunk kerékpározni, vagy éppen futni. Fogyókúra, életmódváltás esetén különösen motiváló lehet látni, hogy hogyan fejlődünk. A Wareable véleménye szerint sportoláshoz, futáshoz, túrázáshoz, akár úszáshoz és biciklizéshez ma már elengedhetetlen lehet az okosórák használata.

Ebben az esetben mindenképpen olyan órát kell vásárolnunk, mely el van látva sport funkcióval is, illetve lehetőség szerint olyan eszközt válasszunk ki, mely viszonylag hosszú akkumulátor élettartammal rendelkezik, így nem fog bennünket kellemetlen meglepetés érni a későbbiek során.

Az Amazfit T-Rex 2 az elmúlt időszakban az egyik legkiválóbb ár-érték aránnyal rendelkező okosórának lett kikiáltva, mely különböző szenzorokkal, és hasznos funkciókkal látta meg a napvilágot. A T-Rex 2 okosórával emellett lehetőségünk van a tervezett útvonalunk feltöltésére és követésére is.

Bejegyzések

Boszorkányos kísértés

Csontvázak, boszorkányok, vámpírok és édesség? A Halloweenről már itthon is hallott mindenki, még az is

Emberi enigma: Satoshi Nakamoto

Digitális Anonymus. Bár rendkívül híres, sokan vannak köztünk, akik még életükben nem hallották Satoshi Nakamoto

További bejegyzések

A kutyák számára is hasznos az úszástudás

2023. február 6.|

A kutyák ösztönszerűen tudnak úszni – gondolhatnánk és biztos minden családban van egy-egy anekdota arról, hogy egy kutyát elég csak a mély vízbe dobni, és máris megtanult úszni. Nos, ez korántsem fedi a valóságot, bár

A zenehallgatás, mint relaxációs tevékenység

2023. január 26.|

Mindenkinek szüksége van olykor a feltöltődésre és ebben igen nagy segítségünkre lehet a zenehallgatás. A netes rádiók világában ma már könnyen megtalálhatjuk az ízlésünknek megfelelő zenei csatornát, nincsenek földrajzi korlátok, sőt, a világ más tájaira