Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

2022. szeptember 19.Utazás, szállás, turizmus 625 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalEzek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

A magyar utazási szokások nem sokat változnak az évek alatt, úgy tűnik, hogy mindig lesz pár kedvenc helyünk, és inkább csak a sorrendet cserélgetjük. A lista élén Horvátország áll, ami teljesen érthető, hiszen a szomszédban van, autóval is el lehet jutni, ugyanakkor külföldi nyaralásnak számít.

Sokan azért választják, mert pár napos kiruccanást is lehet tervezni, nem fogunk több napot elveszíteni a kocsikázással. Ha pedig valaki nem szeretne repülőre ülni, hanem inkább a saját autójában maradna, akkor szintén nem kell lemondania az ezzel járó szabadságról sem. Ha Budapestről indulunk, akkor nagyjából öt óra alatt elérjük autóval.

A következő úti cél Olaszország. Olaszországban az a legjobb, hogy több olyan városa van, ami megfelel a kalandvágyóknak, úgyhogy évről évre újra kilátogathatunk. Budapestről egyenesen kijuthatunk a fapados járatok egyikével, és akkor csak a megfelelő szállást kell megtalálnunk. Van tengerpartja, történelme, gasztronómiája, úgyhogy mindenki kedvére válogathat. Az örök trendben megtaláljuk Rómát, Firenzét, Velencét, az Amalfi partot, a Vatikánt, Szardíniát és Szicíliát, vagy a Comói-tavat. Az ország minden pontján találni fogunk valamilyen helyi látványosságot.

A dobogó harmadik helyén szintén egy olyan ország áll, ahol szó szerint minden megtalálható, ez pedig Görögország. Itt még olyan árakról beszélünk, amit a magyar fizetéssel is túl lehet élni, ha pedig a görög történelmet tartjuk szem előtt, akkor rengeteg érdekességet fogunk felfedezni. Az utazáshoz választhatunk valamelyik utazási iroda által indított busz és a többi fapados járat között, de a bevállalósok autóval is elindulhatnak. Görögországban kiélvezhetjük a tengerpartot, a városokat, hegyeket, múzeumokat, tehát a történelmet, és természetesen kipihenhetjük az év fáradalmait.

Egyéb népszerű úti célok

Ha megkérdezzük a magyarokat, akkor jó pár kedvenc országot felsorolnak. Ide tartozik Egyiptom, Törökország, Spanyolország és Tunézia, bár ezekre a helyekre lényegesen kevesebben jutnak el. Összességében az emberek hasonló dolgokat tartanak szem előtt. Az egyik a tengerpart szokott lenni, hiszen nincs saját tengerünk, így jó ötlet a pihenés és a napsütés. Másokat azonban a nagyvárosok hangulata csábít igazán, így kerülnek Barcelonába vagy éppen Isztambulba.

Egyiptom és Tunézia a misztikumról szól, mivel Európától teljesen eltérő tájakat és kultúrát kapunk. Bárkiről legyen is szó, biztosan élvezni fogja a piramisokat vagy a búvárkodást. Ha pedig valaki inkább a spanyolokhoz vágyik, akkor a nagy városok mellett a szigetek életvilágába szeretne belekóstolni, ami tele van felfedezhető tájakkal és esti bulikkal.

Törökország azért szokott az utazások között szerepelni, mivel eddig egészen elfogadható árakat kaptunk, most azonban fel kell készülni a nyugati felzárkózásra, úgyhogy ne csak azért válasszuk, mert ez az olcsóbb. A végső árat rengeteg egyéb szempont befolyásolja, úgyhogy nézzük meg a szállást, az étkezést, a közlekedést és az ehhez hasonló apróságokat.

Bejegyzések

Turistáskodás Budapesten

Sokan féltékenyen néznek a turistákra, akik a nyári és kora őszi időszakban letámadják Budapestet. Érdekes,

További bejegyzések

A legfurcsább szállások a nagyvilágból

2022. szeptember 20.|

A nyaralások és a kirándulások legfontosabb része a szállás szokott lenni, amit egyesek az ár alapján, mások pedig a kinézet alapján választanak meg. Ha azonban egy kicsivel több időt szánunk a kutatásra, akkor elég érdekes

Ezért jár stresszel a legtöbb utazás

2022. szeptember 19.|

Amikor elérkezik a várva várt utazás pillanata, akkor megpróbáljuk a lehető legjobbat megmutatni a nagyvilágnak. Ilyenkor előkerülnek a gyönyörű vízpartos képek, a naplementék, a homokba írt nevek, na meg a finom ételek. A valóság azonban

Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

2022. szeptember 19.|

A magyar utazási szokások nem sokat változnak az évek alatt, úgy tűnik, hogy mindig lesz pár kedvenc helyünk, és inkább csak a sorrendet cserélgetjük. A lista élén Horvátország áll, ami teljesen érthető, hiszen a szomszédban