Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.Blog 658 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalElőregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak, melyek egyre inkább elterjedőben vannak hazánkban is.

Az előregyártott házak nagy előnye, hogy környezetbarát technológiákkal készülnek, az előregyártott, méretpontos elemeknek köszönhetően kevesebb lesz a hulladék is. Nem is beszélve arról, hogy hőszigetelésben is kiválóak, így a fűtési és hűtési energiaköltségeken is spórolhatunk, nem mellesleg csökkentve a széndioxid-kibocsátást.

Akár három hónap alatt elkészülhet a saját házunk egy ilyen technológiával, ami szintén nagy előny. Akár városi, akár falusi környezetben épülnek, az előregyártott gyorsházak előnyei elvitathatatlanok.

Különlegességek szerte a világban

Igaz ez a világ sok más tájára is, ahol szintén népszerűek ezek a gyorsház-megoldások. Legyen szó akár az Amerikai Egyesült Államokról, akár Svédországról, Németországról vagy épp Indiáról, Japánról, ez a technológia igencsak el van terjedve. Svédországban a házak mintegy 80 százaléka előregyártott elemekből épül, Németországban ez az arány 20 százalék körül van.

Innen ered egyébként a passzívház-szabvány is, ezek az energiahatékony és kényelmes házak is egyre terjedőben vannak. Különösen a mai energiaárak mellett nem mindegy ugyanis, hogy mennyit költünk fűtésre és hűtésre. Az energiafogyasztás csökkenésének pedig a környezet is igazi haszonélvezője.

Ausztráliában is láthatunk igazi előregyártott különlegességeket, olyan moduláris házakat, melyek szintén szigetelt panelekből épülnek. A gyártó sok esetben szinte száz százalékban kész otthonokat szállít, polcokkal, világítással, vízrendszerrel, padlóburkolattal, fűtési és hűtési rendszerrel. Ezek aztán valóban készházak. Japánban is népszerűek az előregyártott elemekből készült házak.

Ha pedig különleges alapanyagú előregyártott házat keresünk, akkor irány Uluwatu, ami Bali déli csücskén található. Itt újrahasznosított kartondobozokból épült előregyártott házat is találunk, a homokos strand és a paradicsomi környezet mellett.

Finnország is bővelkedik előregyártott házakban, itt azonban szinte elengedhetetlen a szauna és a jakuzzi, a még teljesebb élményért. Ha pedig északon maradunk, akkor érdemes megnézni egy lett kis halászfalut is, a Pāvilosta nevű településen is gyönyörű, előregyártott elemekből épült házakat találunk.

Mint ahogy Japánban is, ahol egyre inkább divatba jönnek az apró méretű, miniházak. Ezt persze részben a kényszer szülte: a népsűrűség magas, a szigetország ehhez képest kicsi, így a japánok kénytelenek voltak csökkenteni az ingatlanok méretén.

Készházakkal hazánkban is egyre több helyen találkozhatunk, legyen szó akár kisebb, akár nagyobb méretű épületekről. Olyan előnyös tulajdonságaik teszik vonzóvá ezeket a házakat, mint a hulladékmentes építkezés, a gyors felépülés és a környezetbarát technológiák.

Bejegyzések

További bejegyzések

Amiért érdemes biztosítást kötni egy külföldi nyaralás előtt

2023. szeptember 19.|

Egy hosszabb nyaralás előtt rengeteg teendő áll előttünk, főleg akkor, ha külföldre megyünk. A szállás kiválasztása, és lefoglalása is időbe telik, és a bőröndök bepakolásánál is nagyon oda kell figyelnünk, hogy semmi fontos dolog ne

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.|

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak,

Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.|

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel