Egy kirándulás internet nélkül is lehetséges

2022. szeptember 20.Kirándulás, szabadidő 647 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalEgy kirándulás internet nélkül is lehetséges

Egy kirándulás internet nélkül is lehetséges

Tíz évvel ezelőtt egy nyaralás vagy egy kirándulás egészen másként nézett ki. Ha ismeretlen helyre mentünk, akkor nyomtatott térképet tartottunk a kezünkben, ahol valaki vezetett, valaki pedig megpróbálta kiszúrni az utcanevet. A szerencsésebbek GPS-t vittek magukkal, ami néha nem pontosan mutatta az új utakat, de azért eljutottunk vele külföldre is.

A szálláson nagyon ritkán volt internet, úgyhogy hazatelefonáltunk egy percre, majd mentünk pihenni.

Ha ma kirándulni megy az ember, akkor egészen más világ fogadja. Az úton Netflix megy, a szálláson nyomkodjuk a telefont, a helyszíneken fényképezünk, a pihenési időben bújjuk a hírfolyamot, két kávé között pedig az e-mailekre válaszolgatunk. Igen, manapság a közösségi média a mindennapi rutinunk része. Bizonyos tanulmányok azonban arra utalnak, hogy kapcsolat van e platformok túlzott használata és egyes mentális problémák kialakulásának kockázata között.

Miért kapcsoljuk ki az internetet a kirándulásokon?

Először is szögezzük le, hogy teljesen rendben van, ha GPS-nek használjuk a telefont, vagy ha előre megvesszük a belépőjegyet. Az is rendben van, hogy QR-kódokat használunk a belépéskor vagy az éttermekben. Mi most inkább a kirándulás többi részére gondolunk, ahol egy múzeumban, egy parkban vagy egy előadáson, esetleg egy kiállításon tartózkodunk.

A média gyakran közöl riogató szalagcímeket a közösségi médián keresztül, nem is kell keresnünk, hanem magától megjelenik előttünk. Azonban nem minden, az interneten közzétett információ megbízható, így felmerül a kérdés: mi igaz ebben az állításban? Vagy ami még fontosabb: kirándulás közben kell ezeket elolvasnunk? Az egy napos kirándulásunk arról szól, hogy egy kicsit kikapcsolunk, nem pedig arról, hogy a legújabb (hamis) hírek miatt idegeskedünk.

Egy olyan világban, ahol bármikor elérhető a munkánk, csak akkor tudjuk lekapcsolni a külvilágot, ha direkt ez a célunk. Így vagy beszerzünk egy fényképezőgépet, és otthon hagyjuk a telefonunkat, vagy kikapcsoljuk a netet, és csak fényképezésre használjuk a mobilt.

Internet nélkül a kirándulások izgalmasabbá válnak

A neten közzétett fényképeknél az a célunk, hogy minél több ember reagáljon rájuk. Tény, hogy a technológia segítségével sokkal könnyebb a kommunikáció, azonban ellenkező hatást is elérhetünk vele. A közösségi médiában a barátságok csak lájkok, esetleg kommentek, így nem szabad elvesztegetnünk az időnket. A közösségi médiától való elszakadás kiváló lehetőség arra, hogy a való világban kommunikáljunk azokkal, akik fontosak, akik velünk vannak.

Ráadásul a telefonunk nélkül kénytelenek leszünk tényleg megcsodálni egy fényképet, belemerülni egy előadásba, megízlelni a finom falatokat. A kirándulások valódibbá és élőbbé válnak, mivel tényleg ott vagyunk a helyszíneken, és átéljük a pillanat szépségét. Innentől kezdve nemcsak a testünk lesz ott, hanem lélekben és elmében is részt veszünk a kirándulásokon, ami a személyes kapcsolatainkat is javítani fogja. Ehhez azonban ki kell kapcsolnunk az internetet.

Bejegyzések

Turizmus Magyarországon

Sajnos az elmúlt idők szigorításait a legjobban a turisztikai üzletág érezte meg. Szerencsére lazítottak a

További bejegyzések

Medence építése házilag lépésről lépésre

2022. november 8.|

A medenceépítés több tényezőtől is függ. Figyelembe kell venni a földterület jellemzőit, ahol építeni szeretnénk. Valójában mindig a telek mérete határozza meg a medence négyzetméterben kifejezett felületét, bár természetesen ez a saját ízlésünktől és preferenciánktól

Liszteske elleni védekezés házilag

2022. november 8.|

A liszteskék kitartó, pusztító kártevők, amelyek számos növénytípusban okoznak kárt, a paradicsomtól és az édesburgonyától kezdve a rózsán át a szobanövényekig. A liszteskék a levéltetvek és a lisztbogarak közeli rokonai, a nevüket az őket borító

Traktorral is lehet utazni

2022. október 30.|

Ma többféle módon játhatjuk körbe a bolygót. A legnagyobb kalandvágyók autót bérelnek, aki pedig biztosra akar menni, az lakókocsival utazik, ami elég nagy előnyt szokott jelenti, már ha alvásról van szó.