Ebben tér el egymástól egy szakács, illetve egy falusi vendéglátó munkája

2023. december 16.Blog 672 szó3,4 perc olvasási idő
FőoldalEbben tér el egymástól egy szakács, illetve egy falusi vendéglátó munkája

Ebben tér el egymástól egy szakács, illetve egy falusi vendéglátó munkája

Sokan tévesen azt hiszik, hogy a falusi vendéglátó egyenlő a szakáccsal, csak ez a fogalom régiesen van kifejezve. Természetesen ez egy tévhit, a két szakirány ugyanis nem egyezik.

Igen sokoldalúnak mondhatjuk a falusi vendéglátók feladatait, hiszen az ő dolga biztosítani az adott vendéglátóegység operatív működését, a megfelelő tudással rendelkező szakember pedig minden esetben alaposan megtervezi a főbb feladatait, majd elvégzi a készletgazdálkodást, illetve meghozza a fontos üzleti döntéseket is. Együtt működik a partnerekkel, a vendégekkel, illetve a munkatársakkal is.

A vendégek számára a falusi vendéglátó különféle szabadidős programokat ajánl, ismerteti velük a környék turisztikai látványosságait, illetve szükség esetén akár még a marketingtevékenységeket is elvégezheti.

Milyen feladatokat lát el munkája során egy falusi vendéglátó? 

A falusi vendéglátó kézben tartja a vendéglátóhellyel kapcsolatos gazdasági és pénzügyi teendőket, és a vendéglátó egység karbantartási feladatait is általában ő látja el.

Munkája során figyel a környezetére, megoldja a különböző logisztikai feladatokat, és ő biztosítja a takarítási folyamatokat is. Precízen és pontosan végzi el a vendéglátóhellyel kapcsolatos adminisztrációs tevékenységeket, megtervezi majd leszervezi a munkatársak beosztását, értékeli, és motiválja a dolgozókat.

Egy falusi vendéglátó a saját gazdaságában végezheti el az élelmiszer előállító kistermelői tevékenységeket, saját, illetve a helyi termelők termékeit felhasználva folytatja a vendéglátói munkáját. Az ő feladata többek között az is, hogy szakszerűen üzemeltesse a munkaeszközöket, a berendezéseket, és a gépeket, munkája során pedig természetesen végig betartja a szigorú munka, és balesetvédelmi, tűz és környezetvédelmi előírásokat.

Milyen módon lehetünk mi is falusi vendéglátók? 

A falusi vendéglátó képzéshez szükségünk lesz egy alapfokú iskolai végzettségre, illetve az egészségügyi alkalmasságra, de szakmai előképzettségre, illetve szakmai gyakorlatra nincs szükség.

A tanfolyam 800 elméleti, online órából áll, a képzés végén a résztvevők kapni fognak egy államilag elismert tanúsítványt, melynek bírtokában a tanulók egyénileg tudnak jelentkezni a falusi vendéglátó vizsgára a meghatározott vizsgahelyeken.

A képzés során a résztvevők megszerzik a vizsga elvégzéséhez szükséges szakmai tudást, ezáltal el fogják tudni végezni az alapvető pénzügyi, számviteli műveleteket, tudni fognak árajánlatokat kérni, és árut rendelni, illetve a beszállítókkal szóban és írásban is szerződést kötni.

A tanfolyam során ezek mellett megszerezhetjük a kellő tudást a számítógépes nyilvántartások vezetéséhez, illetve az egyéb szakmai feladatok elvégzéséhez is. Megtudhatunk mindent a speciális igényű vendégek fogadásának feltételeiről, illetve többek között a recepciós teendőket is el fogjuk tudni látni.

Falusi vendéglátóként a mi feladatunk lesz fogadni és elhelyezni az érkező vendégeket, illetve tájékoztatnunk kell őket a szolgáltatásokról, és a programlehetőségekről is. Biztosítanunk kell a reggelit, illetve igény esetén a vacsorát is, és munkánk során folyamatosan oda kell figyelnünk a vendégeink elégedettségére.

Bejegyzések

További bejegyzések

Amiért érdemes biztosítást kötni egy külföldi nyaralás előtt

2023. szeptember 19.|

Egy hosszabb nyaralás előtt rengeteg teendő áll előttünk, főleg akkor, ha külföldre megyünk. A szállás kiválasztása, és lefoglalása is időbe telik, és a bőröndök bepakolásánál is nagyon oda kell figyelnünk, hogy semmi fontos dolog ne

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.|

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak,

Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.|

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel