Az utazás legbosszantóbb szakasza a pakolás

2022. szeptember 19.Utazás, szállás, turizmus 659 szó3,3 perc olvasási idő
FőoldalAz utazás legbosszantóbb szakasza a pakolás

Az utazás legbosszantóbb szakasza a pakolás

Mi a legbosszantóbb dolog az utazásban? A legtöbben erre a kérdésre azt válaszolnák, hogy bizony a pakolás. Még az indulás előtt el kell döntenünk, hogy mit fogunk magunkkal vinni, át kell gondolnunk, hogy milyen idő várható, hány napra megyünk, és hogy hova akarunk majd beülni.

Egyesek napokkal az indulás előtt már pakolnak, mások inkább az utolsó pillanatra hagyják. Bárhogy is legyen, pakolni mindenkinek kell.

A bőrönd kérdése

Valójában ez az első kérdés, amit meg kell vizsgálnunk, hiszen a táskától függ, hogy mennyi mindent tudunk magunkkal vinni. Amennyiben repülővel utazunk, mindig olyan bőröndöt kell választanunk, ami megegyezik a kézipoggyász méretével, feltéve, ha nem akarunk többet fizetni. Ha a gurulós megoldást választjuk, akkor a kerekeknek jól kell gurulniuk, de szükség lesz a megerősített oldalakra is, így kisebb az esélye annak, hogy kitörik. Végül lehet vászon vagy éppen keményfedeles bőrönd is, ezt már mindenki maga dönti el.

A kötelező lista

Egyre többen esküdnek a listákra, mivel így hatékonyan a kezükben tarthatják az irányítást. A lista nem fog egy nap alatt elkészülni, de nagyszerű támpontot ad arról, hogy mire lesz szükségünk az út során. Egyesek kategóriánként vezetik a fontos tárgyakat, mások pedig útközben jegyzetelnek. Az a lényeg, hogy tényleg fontos dolgokat írjunk rá, amire a másik országban is szükségünk lehet.

A hajtogatás tudománya életet ment

Nagyon érdekes, hogy egy kis táskába mennyi minden belefér, feltéve, ha jól hajtogat az ember. Itt azonban nem arról a hajtogatásról beszélünk, amit még kiskorunkban tanultunk meg, hanem az utazáshoz szükséges trükkökről. Egyesek például a ruhák felcsavarásában hisznek, mivel így nem gyűrődnek meg, és kevesebb helyet foglalnak. Mások azt tanácsolják, hogy mindent téglalap alakúra hajtogassunk, majd az élére állítva pakoljuk el. Végül ott vannak a rendszerezők is, amik csak az átláthatóságot szokták segíteni, a helyspórolást azonban nem.

Fontos trükkök a kényelmes utazáshoz

Ha tehetjük, akkor ne vigyünk magunkkal cipőt. Inkább olyan lábbelibe menjünk, ami az egész úton jól jöhet. Ha azonban mégis szükségünk lesz váltásra, akkor tegyük egy vászontáskába. Visszafelé ezt használhatjuk szennyestartónak is, és nem kell nejlonzacskót vásárolnunk. A cipőbe tehetünk törékeny dolgokat, például parfümöt, mivel így biztosan nem fog összetörni. Ettől függetlenül egy pár cipő nagyon sok helyet tud foglalni. Ha csak egy hétre megyünk, akkor próbáljunk úgy szervezkedni, hogy ne kelljen extra párt vinnünk.

A higiéniai termékek szintén abba a kategóriába tartoznak, ahol nagyon fontos lehet spórolni a méretekkel. A sminket tehetjük kontaktlencsetartóba, a tusfürdőnek pedig választhatunk utazós méretet. Ha pedig olyan egyszerű, például fekete bőröndünk van, ami bárkinek lehet, akkor tegyünk rá egy szalagot, matricát vagy címkét, hogy senki se tudja összekeverni a sajátjával. Ez főleg akkor szokott jól jönni, amikor a nagyobb bőröndöt feladjuk, a kézipoggyász általában meg szokta úszni.

Bejegyzések

Turistáskodás Budapesten

Sokan féltékenyen néznek a turistákra, akik a nyári és kora őszi időszakban letámadják Budapestet. Érdekes,

További bejegyzések

A legfurcsább szállások a nagyvilágból

2022. szeptember 20.|

A nyaralások és a kirándulások legfontosabb része a szállás szokott lenni, amit egyesek az ár alapján, mások pedig a kinézet alapján választanak meg. Ha azonban egy kicsivel több időt szánunk a kutatásra, akkor elég érdekes

Ezért jár stresszel a legtöbb utazás

2022. szeptember 19.|

Amikor elérkezik a várva várt utazás pillanata, akkor megpróbáljuk a lehető legjobbat megmutatni a nagyvilágnak. Ilyenkor előkerülnek a gyönyörű vízpartos képek, a naplementék, a homokba írt nevek, na meg a finom ételek. A valóság azonban

Ezek voltak a legnépszerűbb nyaralóhelyek 2022-ben

2022. szeptember 19.|

A magyar utazási szokások nem sokat változnak az évek alatt, úgy tűnik, hogy mindig lesz pár kedvenc helyünk, és inkább csak a sorrendet cserélgetjük. A lista élén Horvátország áll, ami teljesen érthető, hiszen a szomszédban