Az infraszauna ma már nemcsak a wellness központok és a fürdők kiváltsága

2024. március 21.Blog 611 szó3,1 perc olvasási idő
FőoldalAz infraszauna ma már nemcsak a wellness központok és a fürdők kiváltsága

Az infraszauna ma már nemcsak a wellness központok és a fürdők kiváltsága

A szaunázásnak nagy hagyománya van Finnországban, de számos más Európai országban is. Hazánkban is az elmúlt években nagyon sokan használják ezt a lehetőséget, főleg akkor, ha egy szállodában vagy hotelben szállnak meg, esetleg ha valamelyik fürdő vagy wellness központ szolgáltatásait igénybe veszik.

Nincs is annál nyugtatóbb, pihentetőbb, mint beülni az infraszaunába, és egy kis időre elfelejtve a gondjainkat, relaxálni, és közben hagyni, hogy a magas hő, az infravörös sugarak és persze a szervezetünk tegye a dolgát.

Vannak, akik komoly pénzeket fizetnek azért, hogy heti rendszerességgel élvezhessék ezt a tevékenységet. Manapság azonban már nem is feltétlen kell elhagyni az otthonunkat ahhoz, hogy élvezni tudjuk az infraszaunát, ugyanis otthonunkba is kerülhet egy, mi pedig akár mindennap beülhetünk, lazíthatunk, gyógyulhatunk, erősíthetjük az immunrendszerünk, vagy szépülhet a bőrünk.

Egy kisebb infraszauna akár panellakásba is beszerelhető, szóval mindegy, hogy családi házban vagy lakásban lakunk, a szaunázásról nem feltétlen kell lemondanunk az otthonunkban sem. De hogyan lesz az otthonunkban is igazi wellness élmény az infraszaunázás.

Az otthoni szaunázás is lehet igazi wellness élmény

Az infraszaunát, a finn szaunával ellentétben akár fél, egy órán keresztül is használhatjuk, sőt, kifejezetten előnyös időt hagynunk erre az élményre. Érdemes persze odafigyelnünk, mielőtt beülünk a szaunába, hogy teljes mértékben kiélvezhessük. Az infraszaunázás előtt is fontos a hidratálás, célszerű fél liter vizet elfogyasztani a szaunázás előtt fél órával. Tele hassal ne üljünk be izzadni, ezért érdemes a szaunázás utánra időzíteni az étkezést.

A szaunába célszerű száraz testtel beülni, de előtte nem árt egy zuhanyozás, ha fokozni szeretnénk a méregtelenítő hatását. A finn szaunákkal ellentétben az infraszauna ajtaja nyitva is lehet, nem kell feltétlen bezárkóznunk, ha zavar minket a bezártság érzése. Érdemes egy törölközőt magunk alá teríteni, ez higiéniai szempontból sem elhanyagolható.

A szaunázást követően célszerű újra zuhanyozni egyet, hogy eltávolítsuk a bőrünkre kicsapódó méreganyagokat. Emellett a hidratálásról sem szabad megfeledkezni, szóval az inraszaunából kiszállva újra fogyasszunk el fél liter vizet. Szaunázhatunk akár minden nap, kúraszerűen heti 2-3 alkalommal is.

Mivel egészíthetjük ki az infraszaunázást?

Hogy még teljesebb élményt kaphassunk, érdemes illóolajokat is párologtatni infraszaunázás közben. Sokan csak a wellness élmény kedvéért szaunáznak, hogy relaxáljanak, lazítsanak, ehhez pedig számos olyan illóolaj létezik, mely fokozhatja ezt az élményt.

Ha lazítani szeretnénk, és kiélveznénk az infraszauna pihentető, nyugtató hatását, célszerű munka után, vagy esete, lefekvés előtt beülni, és pár csepp kamilla vagy levendulaolajjal fokozni a nyugtató hangulatot. Ha inkább élénkítése vágyunk, akkor a reggeli ébredést követően is szaunázhatunk, hozzá pedig borsmenta vagy faháj olajt érdemes használni.

Bejegyzések

További bejegyzések

Amiért érdemes biztosítást kötni egy külföldi nyaralás előtt

2023. szeptember 19.|

Egy hosszabb nyaralás előtt rengeteg teendő áll előttünk, főleg akkor, ha külföldre megyünk. A szállás kiválasztása, és lefoglalása is időbe telik, és a bőröndök bepakolásánál is nagyon oda kell figyelnünk, hogy semmi fontos dolog ne

Előregyártott házak – tele a világ gyönyörű épületekkel

2023. június 18.|

Legyen akár kicsi, akár nagy, akár klasszikus, akár modern és minimalista, legyen akár városban, vagy egy kis tengerparti faluban – szerte a világban találunk igazán különleges előregyártott házakat. Rugalmas, kényelmes megoldást kínálnak ezek a házak,

Nyelvtanulás turistaként

2023. május 4.|

Sokan azért ódzkodnak a külföldi nyaralástól, mert nem ismernek idegen nyelveket és úgy érzik, hogy ez kényelmetlenségeket okozna egy idegen országban. Nyelvet tanulni soha nem késő, vallják a szakemberek. Egy új nyelv elsajátítása számos előnnyel