A legfurcsább szállások a nagyvilágból

2022. szeptember 20.Utazás, szállás, turizmus 626 szó3,2 perc olvasási idő
FőoldalA legfurcsább szállások a nagyvilágból

A legfurcsább szállások a nagyvilágból

A nyaralások és a kirándulások legfontosabb része a szállás szokott lenni, amit egyesek az ár alapján, mások pedig a kinézet alapján választanak meg. Ha azonban egy kicsivel több időt szánunk a kutatásra, akkor elég érdekes és sokszor bizarr dolgokat fogunk felfedezni.

Rabszolgakunyhóból luxusszálló

Nem olyan régen lehetett hallani arról, hogy Amerikában hatalmas felháborodást váltott ki egy Airbnb hirdetés, ami olyan kunyhót kínál szállóként, amiben régen rabszolgák éltek. Úgy próbáltak finomítani a helyzeten, hogy nagyon szépen felújították, azonban így sem mehetünk el amellett, hogy egykor embereket tartottak benne állatként.

Ötcsillag egy daru tetején

Amszterdamban mindenkinek lehetősége van arra, hogy megszabaduljon a tériszonyától. Vagy legalább szembe nézzen vele, ugyanis negyvenöt méter magasságban is lehet szobát bérelni. Természetesen nem csak egy egyszerű ágyat kapunk, hanem saját jakuzzink is lehet, ahonnan szó szerint belátjuk az egész környéket. Az már egy másik kérdés, hogy nagyjából félmilliót kell fizetni egyetlen éjszakáért, de ha valaki ilyen élményre vágyik, akkor megteheti.

Béreljünk szigetet

Nem újdonság, hogy ma már komplett szigeteket lehet bérleni, bár erről azonnal az jut eszünkbe, hogy bizony az árát is meg fogják kérni. De mi van akkor, ha húszezer forintért tudnánk saját szigetet bérelni? Ma a valamit valamiért törvény uralkodik, tehát teljesen érthető, hogy meg kell keresnünk az apróbetűs részt. Ebben az esetben a helyszínnel lehetnek gondok, ugyanis a sziget Ugandában található.

R.I.P

Kivételesen nem kell rosszra gondolnunk, ugyanis az egyik cég egy hordóegyüttest készített elő a tökéletes nyaraláshoz. (Rest in Pod, innen jön a rövidítés). Ezt a fajta épületet azoknak találták ki, akik nem vágynak túl sok kényelemre, és inkább azt akarják, hogy jól nézzen ki a szállásuk. A pipacsokkal teli réten hatalmas hordók állnak, amiben mindössze egy ágy, és egy fürdőszoba-szerűség fér el. De legalább jól néz ki.

Rakétabunker

Mindig lesznek olyanok, akik tényleg valami extrémre vágynak. Ha pedig a zombifilmeket is imádjuk, akkor ezt a bunkert nekünk találták ki. Az egykori rakétasikló a sivatagban található, szó szerint a semmi közepén (annyira titkos, hogy a pontos helyszínt csak foglalás után kapjuk meg), azonban a szállás hatvan méterrel a felszín alatt helyezkedik el, nincs más dolgunk, mint leliftezni. Az éjszaka ára háromszázezer forint felett van, de teljesen érthető, hogy sok rajongót mennyire vonz ez a kaland.

Tehén-luxus-kemping

Amikor kempingről beszélünk, akkor nem kell azonnal a sátrazásra gondolni, mivel ennél sokkal izgalmasabb helyszínt is választhatunk. Ha pedig a dizájn a fontos, akkor olyan helyet is választhatunk, ahol a szobáknak tehén alakjuk van. Itt csak azt kell eldöntenünk, hogy mit is jelent számunkra a luxus, de egy tehénrajongó biztosan imádná.

Ha van egy kis időnk, akkor nyugodtan kutathatunk, mivel még rengeteg érdekességet fogunk találni, legyen az tenger alatti szoba, kísértetház, vagy épp egy lombkorona szálló.

Bejegyzések

Turizmus Magyarországon

Sajnos az elmúlt idők szigorításait a legjobban a turisztikai üzletág érezte meg. Szerencsére lazítottak a

További bejegyzések

Medence építése házilag lépésről lépésre

2022. november 8.|

A medenceépítés több tényezőtől is függ. Figyelembe kell venni a földterület jellemzőit, ahol építeni szeretnénk. Valójában mindig a telek mérete határozza meg a medence négyzetméterben kifejezett felületét, bár természetesen ez a saját ízlésünktől és preferenciánktól

Liszteske elleni védekezés házilag

2022. november 8.|

A liszteskék kitartó, pusztító kártevők, amelyek számos növénytípusban okoznak kárt, a paradicsomtól és az édesburgonyától kezdve a rózsán át a szobanövényekig. A liszteskék a levéltetvek és a lisztbogarak közeli rokonai, a nevüket az őket borító

Traktorral is lehet utazni

2022. október 30.|

Ma többféle módon játhatjuk körbe a bolygót. A legnagyobb kalandvágyók autót bérelnek, aki pedig biztosra akar menni, az lakókocsival utazik, ami elég nagy előnyt szokott jelenti, már ha alvásról van szó.